Turvallinen kotimainen JT-teräshormi

Hormiksi tulisijaan valitaan yhä useammin selkeälinjainen valmispiippu kuten Jalotakan JT-teräshormi. Ne sopivat kaikkiin puulämmitteisiin tulisijoihin: takat, puuliedet, takkauunit, kiukaat. Tulisijojen myynnin olemme keskittäneet nettitakka.fi-sivustolle.

Uudisrakennusten lisäksi teräshormeja käytetään paljon remonttikohteissa, joissa tulisija asennetaan jälkikäteen piiputtomaan taloon. Valmishormin asentaminen ei edellytä uuden piipun muuraamista. Takkahaaveista ei siis tarvitse luopua, vaikkei talossa olekaan muurattua savupiippua. Toki ensin on hyvä tarkistaa, tarvitaanko työhön kunnalta rakennus- tai toimenpidelupa. Tutustu myös JT-ilmakanavahormiin, joka saattaa olla hyvä ratkaisu, jos epäilet talosi olevan hyvin tiivis.

Kokeilunhaluinen käyttää hormia sisustuselementtinä

Perusilmeeltään teräshormi on eleetön, minimalistinen ja huomaamaton, ja sopii näin käytännössä kaikkiin tyyleihin ja sisustuksiin. Erityisesti moderneissa rakennuksissa sitä voidaan hyödyntää myös sisustuselementtinä, joka taipuu helposti muun sisustuksen pintastruktuuriin ja värimaailmaan. Pinnoitemateriaaleja on runsaasti ja valittavissa oleva värivalikoima lähes rajaton.

Yleisimpään hormikokoon 150 mm on saatavana myös läpimitaltaan hieman kapeampi hormi JT/150 Slim. Ero tavanomaiseen hormiin on 25 mm, mikä saattaa kuulostaa vähältä, mutta vaikutus ulkonäköön on suuri. Suojaetäisyyden kera hormin tilantarve on alle 40 cm!

Paloturvallinen rakenne, markkinoiden vahvimmat materiaalit

Paloturvallisuuden varmistamiseksi on ensisijaista, että hormi ja tulisija sopivat saumatto­masti yhteen. Hormin oikea koko ja liitoskohdan paikka määräytyvät sen mukaan millaiseen tulisijaan ja millaiseen paikkaan piippu on tulossa. Kokoja on viisi ja ne kaikki kuuluvat korkeimpaan T600-paloluokkaan. Tämä takaa hormin kestävyyden vielä 600 asteessakin.

Hormien koot ja painot
JT-hormi JT/125 JT/150 JT/150 Slim JT/175 JT/200 JT/250
Savuputken sisäØ (mm) 125 150 150 175 200 250
Savuputken ulkoØ (mm) 255 280 255 300 330 380
Paino (kg) 10 12 10,7 13 18 20

JT-teräshormit ovat ehdottoman savutiiviitä, joten haitallisia kaasuja ei pääse vapautumaan huoneilmaan. Hormin rakenne estää tehokkaasti sekä ylikuumenemisen että hormin liikkumisen esimerkiksi katolle kertyvien jäiden takia. Hormin kolminkertainen ponttaus ja läpivientien – välipohja, yläpohja – kohdalle asennettava lisäeriste takaavat, ettei lämpösiltaa synny eivätkä talon rakenteet pääse kuumenemaan missään olosuhteissa.

Ennen nykyisten standardien voimaantuloa vuonna 2009 Suomesta oli mahdollista ostaa ns. kevytpiippuja, jotka eivät nykyisiä standardeja täytä. Niitä on todennäköisesti vieläkin käytössä.

 

Perustoimituksessa kaikki tarvittava

Perustoimitukseen kuuluu aina välikatolle tuleva lisäeriste, höyrynsulku sekä aluskatteen alatuki. Myös nykyisin kaikissa tulisijoissa pakollinen savupelti kuuluu pakettiin. Savupelti voi sijaita joko takassa tai hormissa.

Kamiinaan tai pieneen kiertoilmatakkaan sopii puolieristetty hormi, jota saa vain koossa JT 150. Ulkohalkaisijaltaan 235 mm hormi lähtee tulisijan päältä ja vaihtuu 400 mm ennen välikattoa täysin eristetyksi halkaisijaltaan 280 mm hormiksi. 

Toimitettava kokonaisuus on mitoitettu ko. asennuskohteeseen ja täysin asennusvalmis. Teräshormin asentaminen on nopeaa ja se on heti asennuksen jälkeen käyttövalmis. Tulet vain takkaan ja tunnelmasta nauttimaan.

Hinnoittelu on selkeää ja perustuu metrihintaan, johon kuuluvat kaikki tarvittavat komponentit. Lisätarvikkeita voivat olla esim. pinnoitus tai alaliitoskappale. Vesikaton pellityssarja on lisävaruste, joka valmistetaan räätälöidysti aina kohteen mukaan.

Kotimainen laatutuote

JT-teräshormi on kotimainen avainlipputuote, joka valmistetaan alusta loppuun Jalotakan tehtaalla Kotkassa. Ensimmäisen hormin valmistimme jo yli 30 vuotta sitten ja edelleen valmistamme niitä useiden takka- ja kiuasvalmistajien tuotteisiin. Tuotteilla on CE-merkki, mikä tarkoittaa, että VTT on ne Suomessa testannut suomalaisiin olosuhteisiin. Annamme kaikille hormituotteillemme 10 vuoden takuun.

Kotimaisuus takaa myös nopeat toimitukset.

Yksityisille ja yrityksille, kotiin ja teollisuuteen

JT-teräshormin voi asentaa yhtä lailla omakotitaloon, kerrostaloon, mökille kuin teollisuuskiinteistöönkin. Mikäli vakioratkaisu ei riitä, teemme hormin edullisesti toiveittesi ja tarpeesi mukaan. Hormi mukautuu pieniin, yksilöllisiin kohteisiin yhtä hyvin suuriin teollisuus- tai kerrostalokiinteistökohteisiin.

Ota yhteyttä

Niko Muurinen 
Puh. 050 378 2974
niko.muurinen@jalotakka.com