Innovatiivinen kotimainen JT-ilmakanavahormi

Sisäilman laadusta puhutaan paljon. Yksi yleisimmistä sisäilman laatua heikentävistä asioista on puutteellinen tai väärin toimiva ilmanvaihto, jossa korvausilmaa ei tule taloon riittävästi. Kun takkaan sytytetään tuli, se tarvitsee palaessaan aina ilmaa, joka pitäisi huoneessa korvautua ilmanvaihdon avulla uudella, raittiilla ilmalla. Yleisenä ongelmana nykyaikaisissa tiiviissä rakennuksissa on kuitenkin juuri tämä paloilman tuonti takalle vaikuttamatta sisätilojen ilmanvaihtoon.

JT-tuoteperheen uusin innovatiivinen tuote, JT-ilmakanavahormi, ratkaisee ongelman tuomalla esilämmitettyä ilmaa tulisijaan suoraan hormin kautta ottamatta sitä sisäilmasta. Tulisija ja hormi toimivat saumattomasti yhdessä ja palaminen on hallittua. Kun tulisijan tarvitsema ilma erotetaan talon muusta ilmanvaihdosta ilmakanavahormin avulla, talon kokonaisvaltainen ilmanvaihto ei häiriinny ja myös sisäilma pysyy raikkaana ja puhtaana. Etukäteen lämmitetty paloilma myös pienentää hiukkas­päästöjä ja tekee palamisesta puhtaampaa.

Sopii sekä uudisrakennukseen että remonttikohteeseen

Ilmakanavahormi kannattaa valita erityisesti silloin, kun rakennus on tiivis ja epäillään mahdollisia puutteita korvausilman saannissa. Ne sopivat kaikkiin puulämmitteisiin tulisijoihin: takat, puuliedet, takkauunit, kiukaat. Tulisijojen myynnin olemme keskittäneet nettitakka.fi-sivustolle.

Ilmakanavahormia voi käyttää uudisrakennusten lisäksi remonttikohteissa, joissa tulisija rakennetaan jälkikäteen piiputtomaan rakennukseen. Hormin asentaminen ei edellytä uuden piipun muuraamista. Toki ensin on hyvä tarkistaa, tarvitaanko työhön kunnalta rakennus- tai toimenpidelupa.

Ulkonäöltään IK-hormi muistuttaa tavallista JT-teräshormia. Tyyliltään minimalistinen teräshormi sopii monenlaisiin tyyleihin ja sisustuksiin. Mikään ei estä käyttämästä sitä myös sisustuselementtinä ja hyödyntämästä runsasta väri- ja pinnoitevalikoimaa.

Hormien koot ja painot

Ilmakanavahormia on kolmea kokoa, joista oikea koko valitaan sen mukaan, miten suuren ilmamäärän tulisija palaessaan tarvitsee. Esimerkiksi isokokoinen varaava takka tarvitsee huomattavasti suuremman ilmamäärän kuin pieni, nykyaikaisella tekniikalla palava kiertoilmatakka.

JT-ilmakanavahormiJT-KI/150/280JT-KI/150/300JT-KI/175/330

Savuputken sisäØ mm           

150                     150                      175
Savuputken ulkoØ mm280300330
Ilmakanavan leveys mm193028
Eristevahvuus mm404040
Takan kannen aukko Ø mm210230250
Paino kg16,218,119,6
Hormin suojaetäisyys 70 mm palavaan materiaaliin.

Perustoimitus kattaa kaiken tarvittavan

Ilmakanahormin perustoimitukseen kuuluu samat osat kuin JT-teräshorminkin toimitukseen: välikaton lisäeriste, höyrynsulku, aluskatteen alatuki ja nykyisin pakollinen savupelti. Kokonaisuus mitoitetaan aina yksilöllisesti ko. asennus­kohteeseen ja on täysin valmis asennukseen. Tulisija hormeineen on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen.

Hinnoittelu perustuu metrihintaan, johon kuuluvat kaikki tarvittavat komponentit. Lisätarvikkeita voivat olla esim. pinnoitus tai alaliitoskappale. Vesikaton pellitys­sarja on lisävaruste, joka valmistetaan räätälöidysti aina kohteen mukaan.

Kotimaista laatua

JT-ilmakanavahormit valmistetaan alusta loppuun Suomessa. Laatu, turvallisuus ja tuotteiden sopivuus suomalaisiin oloihin ovat aina olleet ykkössijalla niin suunnittelussa kuin valmistuksessakin. JT-hormeja on valmistettu Jalotakan tehtaalla Kotkassa jo yli 30 vuotta. Tuotteilla on CE-merkki, mikä tarkoittaa, että VTT on ne Suomessa testannut suomalaisiin olosuhteisiin. Annamme kaikille hormituotteillemme 10 vuoden takuun.

Kotimaisuus takaa myös nopeat toimitukset.

Ota yhteyttä

Niko Muurinen 
Puh. 050 378 2974
niko.muurinen@jalotakka.com