Laavu - tunnelmallinen ja turvallinen tulistelupaikka pihalle ympärivuotiseen käyttöön

  Eikö olisikin hauskaa istua pihalla laavussa, suojassa säältä, grillaamassa? Järjestää lasten synttäreillä vaahtokarkkien paahtamista tai istua uuden vuoden yönä iltaa ystävien kanssa ulkona, nuotion loimussa. Kutsua kalakaverit laavulle suunnittelemaan seuraavaa reissua pannukahvin kera. Suomalainen unelma. Kotipihan lisäksi laavu sopii mökeille, metsästysmajoille, rivi- tai kerrostalojen pihoille, retkeilyreittien varrelle, laskettelukeskusten taukopaikaksi... Retkeilijöiden ja reippailijoiden on mukava nauttia eväänsä nuotion lämmössä. Laavun käyttömahdollisuudet ovat monet.

Nuotio ja grilli samassa paketissa

JT-KotaLaavu on matala nuotiopaikka, jossa voi viettää mukavasti aikaa isollakin porukalla säästä riippumatta, ympäri vuoden. Laavu tuo erätunnelmaa kotipihallekin. Umpinaisessa grillikodassa maiseman näkee ikkunasta, mutta laavussa se aukenee edessäsi, olet samaan aikaan raittiissa ulkoilmassa ja suojassa viimalta, sateelta ja tuiskulta.
Laavun keskellä olevaa nuotiogrilliä ei ole tarkoitettu pelkästään tulen tuijotteluun, makkaranpaistoon ja grillaamiseen. Grilliin saatavilla lisäosilla onnistuu muun muassa lohen loimuttaminen tai muurinpohjaletut ja pihville lisukkeet. Kotipihassa olevaa laavua voi kotikokki hyödyntää hyvin tuulettuvana paistokotana, jottei kalanpaiston käry leviä keittiöstä ympäri huushollia.

Helppo ja nopea pystyttää – myös talvella

Moni miettii, että nyt tarvitaan ammattilainen tähän asennushommaan, jos laavu pihalle hankitaan.  Pystytys käy kuitenkin ensikertalaiseltakin helposti kahteen mieheen, koska laavu koostuu valmiista elementeistä alusta loppuun. Toimitukseen sisältyy käytännössä kaikki mitä tarvitset mukaan lukien grilli ja sen yläpuolella oleva huuva (voit myös tilata laavun ilman grilliä). Laavun voi pystyttää suoraan pihalaattojen päälle, harkkoja ei tarvita, mutta jonkinlainen tulenkestävä alusta on hyvä olla. Sorakin käy. Jos haluat pystyttää laavun harkkojen päälle, joudut hankkimaan harkot itse. Sama koskee katemateriaalia, jonka voi valita oman makunsa mukaan. Huopa lienee suosituin valinta.

Laavun tuunausta

Laavu toimitetaan osissa puuvalmiina. Jos haluat ryhtyä tuunaamaan, voit käyttää erilaisia punamultia, maaleja ja puunkäsittelyaineita mielesi mukaan. Ota kuitenkin huomioon, että jos käytät esimerkiksi ulkomaalia sisäpuolella, on ulkopuoli hyvä jättää hengittäväksi. Laavusta saa eri hyvinkin eri henkisen eri pintakäsittelyillä. Tuotetiedot